Houding

Training voor een goede houding

Op de juiste manier trainen helpt je jouw houding te verbeteren. Een goede houding is essentieel om het lichaam blessurevrij te houden. Na het intakegesprek zal ik de eerste trainingen gebruiken om de belangrijkste houdingen in kaart te brengen en een goede houding voor het werk of andere structurele activiteiten te adviseren. Ik richt mij voornamelijk op het versterken van de knie, rug en schouder.

Gewricht versterken en je houding verbeteren met 4 kernpunten

Vanuit mijn opleiding, achtergrond en ervaring in paramedische zorg en sportmassage gebruik ik 4 belangrijke kernpunten om de houding te verbeteren en de gewrichten te versterken.

Stabiliteit

Naast dat stabiliteit een belangrijk kernpunt is binnen mijn training vormt dit ook een goede basis voor het versterken van de rug. Vanuit stabiliteit werken we aan je houding.

Mobiliteit

Bij mobiliteit beginnen we met beperkte gewichten, om het gewricht in totale beweging te kunnen trainen. Het is de basis voor goede trainingen voor bijvoorbeeld de knie, waarmee we je gewricht stap voor stap versterken.

Spierkracht

We trainen de spierkracht op geleide van pijn, waarbij we gaandeweg herhalingen verminderen en meer gewicht toevoegen. De oefeningen zijn hierbij voornamelijk gericht op het opbouwen van de spierkracht.

Specifiek

We creëren de goede houding door ons specifiek te richten op je dagelijkse bezigheden. We gebruiken krachttraining om je houding te verbeteren en laten de zogenaamde ‘revalidatieoefeningen’ achter ons.

“Na jarenlange klachten aan rug, schouders en armen en een lange zoektocht naar een behandeling die zou aanslaan, ben ik bij Remco uitgekomen. Door onder zijn begeleiding oefeningen te doen en daarbij te leren voelen hoe ik mijn spieren gebruik, verminderen mijn klachten en voel ik mijn lichaam sterker worden. Ik ben ontzettend blij met mijn persoonlijke trainer!!” Aldus Paulien.

Kennismaken of gratis proefles

Op zoek naar personal trainer in de omgeving van Alkmaar en Heerhugowaard? Neem contact op om vrijblijvend kennis te maken of voor een gratis proefles via:

info@remcobakkerpersonaltraining.nl

+31 (0)6 268 311 83

of via het contactformulier.

Ik ga als personal trainer en voedingsdeskundige graag met je aan de slag.

© 2018 Remco Bakker Personal training - KVK: 66733642